00 31 6 12 82 18 78

Steden – dorpen – markten – omgeving

en natuurlijk ons eigen dorp Cravanzana

In het magische heuvelgebied van de Piemonte is de reis al de bestemming. Van het ene wijndal naar het andere hazelnotengebied, van het ene dorpje naar het andere stadje. Laat je ook gewoon verrassen en neem de tussendoorweggetjes, ga rond lunchtijd naar een van de vele familierestaurants en laat het aan de kok over wat je eet.

Zo maar een kleine opsomming: Barolo, het chique Alba (ook van het witte truffel festival en Nutella), La Morra, Barbaresco, Bra en Grinzane Cavour met het imposante kasteel, Ast, Canali met imposante wijnkelders, de Romeinse stad Acqui Terme, het hoge Roccoverano, Spigno Monferrato en rondom Cravanzana natuurlijk met Bossolasco, Dogliani, Murrazano. Op ruim een uurtje rijden ben je in Turijn, met zijn talloze palazzo’s, zijn legendarische cafés  Caffe Torino, San Carlo en Caffe Confetteria Al Bicerin, het Egypte museum, prachtige pleintjes met verleidelijke terrassen, luxe winkels in Via Roma en hier is natuurlijk Eataly ontstaan, de trendsetter van de Slow Food beweging. Daarnaast kan je nog steden bezoeken als Genua, Milaan, San Remo, Monaco of Cuneo. Die zijn wel wat verder rijden, maar nog steeds te doen vanuit onze agriturismo.

In deze regio zijn er de wekelijkse (boeren)markten, maandelijkse antiekmarkten maar vooral ook zijn er de dorpsfeesten zoals sagra’s en palio’s, Elke stad of dorp heeft er wel een. Op www.piemonteinfesta.com staan ze opgesomd, dus wanneer je hier bent is er altijd wel ergens zo’n bijzonder evenement. In augustus is het grote hazelnotenfeest in Cortemilia.  Van de (week)markten in de buurt hebben wij een actueel overzicht.

Heb je deze al gezien?

Log in op jouw account